Cidade de Deus, Cidade dos Homens, Tropa de Elite

Bili ste u bioskopu, gledali neki film. Kakav je utisak ostavio? Da li da ga gledamo ili ne?

Cidade de Deus, Cidade dos Homens, Tropa de Elite

Порукаод Ilic » Пон Нов 24, 2008 10:53 pm

Nakon fantastičnog i prilično dobro prihvaćenog "Cidade de Deus" iz 2002. godine, pet godina kasnije ( 2007. godine ) brazilska kinematografija nam donosi još dva izuzetna filma "Cidade dos Homens" i "Tropa de Elite".
Ja vam preporučujem da filmove i gledate ovim redom kako sam ih naveo jer pored hronologije u radnji filmova tako ćete imati i zaokruženu priču tematski. Dok prva dva filma govore o bandama i kriminalu u favelama, prvi o nastanku a drugi o stanju među bandama danas, poslednji film je o policiji koja pokušava kriminalcima da stane na put. Priče su realne, prizemne, niko na kraju ne pobeđuje a ipak se sve završi. Kao u pravom životu, ipak su konsultanti za prvi film radili ljudi koji su bili deo svojevremeno najozoglašenijih bandi iz favela i preživeli da o tome pričaju. Čitava triologija malo gubi u intezitetu na sredini, u "Cidade dos Homens" filmu i to je još jedan razlog da poslednji odgledate izuzetni "Tropa de Elite"! Mene je film zakovao ispred ekrana već u prvom minutu kada nas odličnom kompozicijom u isprekidanim scenama tema filma, pesma "Rap das armas" uvlači usred događaja kojima se film bavi. Fantastičan film zaista.
Sve preporuke za celu "triologiju"!
Nijedna životinja nije povređena tokom snimanja ove fotografije.
Корисников грб
Ilic
Site Admin

Поруке: 186
Придружен: Чет Мар 29, 2007 9:30 am
Место: Bgd, Palilula

Re: Cidade de Deus, Cidade dos Homens, Tropa de Elite

Порукаод markob » Уто Мар 03, 2009 1:40 pm

Апсолутно се слажем...вреди одгледати :D
Корисников грб
markob
Site Admin