од gogakgbg » Пон Јан 26, 2009 1:32 am
Evo posto sam sada u procesu pronalazenje odgovarajuce knjige za ucenje, podelicu sa vama svoja opazanja. Sto se tice Manojlovica, knjiga je veoma opsirna. Jeste citljiva ali je sustina zatrpana gomilom, cini mi se, nepotrebnih detalja koji oduzimaju mnogo vremena, narocito kada krenete sa obnavljanjem. Jos jedna mana je sto su se neke stvari dosta promenile (prevashodno mislim na terapiju nekih bolesti) pa to moze predstavljati problem. Pokusao sam sa Harisonom koji je, kada se sve sabere i oduzme, velicine kao i Manojlovic (iako mnogi tvrde da je knjiga mnogo veca). Stil pisanja se, meni licno, mnogo vise dopada nego bilo koja druga knjiga, a propratne ilustracije i slike mogu da vam mnogo olaksaju ucenje i skrate vreme koji bi potrosili trazacei iste te informacije u patofizi, patologiji ili negde drugde.
Moj izbor za ucenje je na kraju Manojlovic jer sam vec dosta toga presao iz njega pre nego sto sam dosao do Harisona. U svakom slucaju svaka knjiga ima svojih dobrih i losih strana. Ono sto svima preporucujem je da se odluce za jednu knjigu iz koje ce da uce, a da sve ono sto im nije jasno, ili zele nesto vise procitaju u Harisonu.
E da, skripte...nije ni to lose za one koji zele da se provuku na ispitu. U kombinaciji sa Tanjom i Jelenom, idealno resenje. A oni koji zaista zele da nauce internu, zna se ...knjiga, solja kafe ili caja i ...
The future is whatever you make it, so make it a good one.