Interna Medicina

Preporučujte, savetujte, hvalite i kudite knjige iz kojih se spremaju ili mogu spremiti ispiti.

Interna Medicina

Порукаод markob » Чет Нов 08, 2007 4:08 pm

заиста мислим да не би било лоше да се овде продискутује која књига је за учење или који делови из које књиге...шта како колико одакле...итд.

:roll:
Корисников грб
markob
Site Admin

Поруке: 133
Придружен: Пет Мар 03, 2006 10:27 am
Место: Beograd

Порукаод Гост » Чет Нов 08, 2007 9:45 pm

Ja sam od par kolega koji su vec zavrsili cuo da je Harison na srpskom dobar ali da su neki nasi profesori (valjda sa hematologije) bukvalno shvatili prevodilacku slobodu pa su poglavlja koja su oni prevodili izmenili sa objasnjenjem da oni znaju bolje a da je u originalu pogresno napisano. Je li jos neko cuo nesto ovako? Kakva su iskustva sa Manojlovicevom internom?
Гост

Порукаод markob » Пон Јан 14, 2008 11:13 pm

па искрено ја прочитах харисона....и све у свему то је превише за нас студенте...а за ова поглавља из хематологије..па то стварно не знам шта да ти кажем...тај који ти је то рекао мора да је читао и оригинал и превод...а ја таквог не знам...пфу свака му част... :roll:
Корисников грб
markob
Site Admin

Поруке: 133
Придружен: Пет Мар 03, 2006 10:27 am

Порукаод Jelenab » Сре Јан 23, 2008 1:25 am

Moje spremanje interne je bio dugotrajan proces lutanja od knjige do knjige. Prvo sam procitala Ilica (nishka) pa nisam mogla da se pronadjem, pa sam onda citala sriptu sa prvatnih casova, koje nisam pohadjala, pa mi bilo tesko da ucim bez objasnjenja, e onda sam citala Manojlovica koje je citljiv ali malo vise davi oko nekih stvari koje te niko nikad nece pitati i na kraju sam procitala Stajicev repetitorijum i izasla na ispit.
Niko kao ja
Корисников грб
Jelenab
student

Поруке: 15
Придружен: Нед Мај 14, 2006 5:33 pm
Место: Studenjak

Re: Interna Medicina

Порукаод aleksa.kv » Сре Дец 24, 2008 3:23 am

zelim da kupim pa ako neko prodaje javite se
interna medicina od manojlovica
i
propedevtika interne medicine od manojlovica
a.milenic@gmail.com
aleksa.kv
brucos

Поруке: 2
Придружен: Сре Дец 24, 2008 3:12 am

Порукаод gogakgbg » Пон Јан 26, 2009 1:32 am

Evo posto sam sada u procesu pronalazenje odgovarajuce knjige za ucenje, podelicu sa vama svoja opazanja. Sto se tice Manojlovica, knjiga je veoma opsirna. Jeste citljiva ali je sustina zatrpana gomilom, cini mi se, nepotrebnih detalja koji oduzimaju mnogo vremena, narocito kada krenete sa obnavljanjem. Jos jedna mana je sto su se neke stvari dosta promenile (prevashodno mislim na terapiju nekih bolesti) pa to moze predstavljati problem. Pokusao sam sa Harisonom koji je, kada se sve sabere i oduzme, velicine kao i Manojlovic (iako mnogi tvrde da je knjiga mnogo veca). Stil pisanja se, meni licno, mnogo vise dopada nego bilo koja druga knjiga, a propratne ilustracije i slike mogu da vam mnogo olaksaju ucenje i skrate vreme koji bi potrosili trazacei iste te informacije u patofizi, patologiji ili negde drugde.
Moj izbor za ucenje je na kraju Manojlovic jer sam vec dosta toga presao iz njega pre nego sto sam dosao do Harisona. U svakom slucaju svaka knjiga ima svojih dobrih i losih strana. Ono sto svima preporucujem je da se odluce za jednu knjigu iz koje ce da uce, a da sve ono sto im nije jasno, ili zele nesto vise procitaju u Harisonu.

E da, skripte...nije ni to lose za one koji zele da se provuku na ispitu. U kombinaciji sa Tanjom i Jelenom, idealno resenje. A oni koji zaista zele da nauce internu, zna se ...knjiga, solja kafe ili caja i ...
The future is whatever you make it, so make it a good one.
Корисников грб
gogakgbg
dr med

Поруке: 35
Придружен: Пет Дец 15, 2006 8:13 pm

Порукаод maram » Пон Апр 19, 2010 4:03 pm

ja vec dva meseca setam kroz internu od skripte do skripte , pogledala manojlovica , pogledala harisona..nikako mi ne ide...pitam se da li je neko polozio uceci samo iz stajicevog repetitorijuma , jer on meni izgleda kao najlogicnije resenje..kratko i jasno ,samo ono sto treba da se zna..mozda samo treba prosiriti terapiju..
maram
brucos

Поруке: 2
Придружен: Пон Апр 19, 2010 3:58 pm

Повратак на Zvanična literatura

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост